18 crvenih ruza

ovo je prica o jednoj od najljepsih djevojaka cetvrti. visoka i vitka bila je san svakog muskarca. zvala se natasa.

kada je imala 16 godina, zabavljala se sa jednim, veoma zgodnim mladicem, koji se zvao danijel.bila je to njena prva ljubav.danijel je bio osoba koju je mnogo voljela. sve dok ga jednog dana nije vidjela sa drugom…

natasa je plakala tajno i vise nije htjela vidjeti danijela. bila je puna bijesa i gorcine.

poslije izvjesnog vremena, upoznala je ognjena. slatkog momka, veoma zgodnog, kojeg bi mnoge djevojke pozeljele imati pored sebe. u natasi je buknula ideja za osvetom. znala je da je voli, znala je da ce ga boljeti kada ga ostavi, ali je ipak jedne veceri rekla:"ognjene, zao mi je, ali ne mozemo nastaviti…"

u njegovim ocima su se pojavile suze. ugasile su se zvijezde koje su sijale i obasjavale put ljubavi…

"natasa", rekao je. "ako me stvarno ostavljas, necu te zadrzavati!"

"nije da te ne volim, ali tako mora biti.", dodala je natasa.

"ti si tako odlucila.znas da te suvise volim i da ne mogu gledati kako te gubim. molim te, dozvoli mi da ti za svaki rodjendan do 18. godine poklonim buket crvenih ruza"

natasa je nijemo klimnula glavom i otisla. od te veceri vise nije vidjela ognjena.za svoj 17. rodjendan dobila je 17 crvenih ruza, i znala je od koga su…

svoj 18. rodjendan natasa je odlucila provesti u krugu najblizih prijatelja. organizirala je malu zabavu, i lijepo se provodila.

slavlje je prekinulo zvonce. na vratima je stajala djevojcica i u ruci je drzala buket crvenih ruza. natasa je primila buket sa smjeskom i usla natrag u kucu. kada je ulazila, iz buketa je ispala ceduljica. otvorila je i pocela citati:

"draga gospodjice natasa, moj jedini sin je izvrsio samoubistvo zbog ljubavi prema vama. na stolu je ostavio papir na kojem je pisalo da vam za 18. rodjendan posaljem 18 crvenih ruza.i ispostovala sam njegovu odluku.

                                           ognjenova majka…"

u tom trenutku ona se sjeti ognjena i nepravde koju mu je nanijela. nije mogla podnijeti smrt mladica koji ju je iskreno volio. znala je da je to posljednji buket crvenih ruza i da ognjena vise nema…

4 komentara

Komentariši